Probeer om een lijst te maken van al deze emoties en wat het precies is dat ze lichamelijk verraadt. Let op de reactie van je lichaam: Emoties worden gereguleerd door het limbisch systeem en het zenuwstelsel en zijn moeilijk te controleren wanneer ze zich voor het eerst voordoen. Laat de emotie die je voelt even bezinken, zodat je er helder over na kunt denken en kunt bedenken hoe je erop kunt reageren. Let meer op hoe je reageert op een gegeven situatie: Misschien voelt het zo alsof het de situatie is die je nerveus maakt, maar de kern van het probleem is je emotionele reactie op de situatie. Observeer jezelf en je zult je realiseren dat jouw reactie altijd hetzelfde is, of je nu een belangrijk papier niet kunt vinden of ten onrechte een boete krijg voor het overtreden van de verkeersregels. Het enige wat je kunt veranderen, is jouw reactie. Uit je emoties op juiste en gepaste wijze: Zodra je eenmaal de vorige stap volledig doorhebt, zul je in staat zijn je emoties op een gecontroleerde manier te uiten.

dat zich in je gedachten. Welke lichamelijke symptomen ervaar ik? Wat is de oorzaak? Waarom gebeurt dit nu? Leer om je gevoelens te herkennen: Zodra je je emoties en gevoelens opmerkt, zou je het gevoel dat ze bij je veroorzaken moeten analyseren.

Je emoties zijn een deel van jou en moeten met zorg worden behandeld. Als jij bijvoorbeeld een persoon bent die veel emotionele angst ervaart, dan zou je misschien bepaalde dingen kunnen doen en je op een bepaalde manier kunnen gedragen om die angst te kopen vermijden. Misschien weet je namelijk niet zeker hoe je de angst in goede banen kunt leiden of kunt uiten. Deze emotionele onderdrukking kan lichamelijke problemen, ervaringen zoals een snelle hartslag, overmatig zweten, rillingen, of ademhalingsproblemen veroorzaken. Wanneer gevoelens niet worden geuit, ontstaat er spanning. Deze spanningen kunnen lichamelijk geconcentreerd zijn in gebieden zoals de nek, het gezicht, verschillende spieren en de ruggengraat. Als je aan deze emoties vast blijft houden zonder ze te uiten, kun je gevoelig zijn voor psychosomatische ziekten aan de aderen, hoofdpijn of maagproblemen. Het is een onbetwistbaar feit dat je emoties je lichamelijke gezondheid beïnvloeden. Weten hoe je je emoties kunt uiten kan lichamelijke problemen en emotionele pijn voorkomen. Weten hoe je je emoties kunt uiten in 11 stappen. Met een beetje oefening en door deze simpele stappen te volgen, zul je in staat zijn om je emoties beter te identificeren en op gepaste wijze te uiten.

11 stappen om je laser emoties te uiten - verken je geest


September 8, 2016 in, emoties 362 gedeeld, veel mensen vinden het moeilijk om hun emoties te uiten. Sommige mensen uiten overdreven veel wat ze voelen en anderen delen niet genoeg. Weten hoe je op de juiste en gematigde wijze je emoties kunt uiten zal je enorm helpen in je persoonlijke, sociale en professionele leven. Er bestaan vele theorieën en technieken die je leren hoe je je emoties ofwel kunt onderdrukken ofwel kunt controleren. Het is echter bewezen dat deze aanpak niet echt effectief. Emoties en gevoelens zijn spontaan en automatisch en het is de bedoeling dat ze worden gevoeld en geuit. Het is wetenschappelijk bewezen dat het vermijden en onderdrukken van emoties negatieve psychologische gevolgen kan hebben. Moderne therapieën zoals acceptatie- en bindingstherapie en andere praktijken zoals mindfulness of meditatie kunnen je helpen je emoties te accepteren en leren hoe je ermee om kunt gaan.

Je gevoelens uiten - wikihow


Ook kan het zijn dat er thuis vaak tegen elkaar wordt/werd geschreeuwd, of dat men heftig of driftig naar elkaar. Daar hoef je dus als kind zelf niet aan hebben meegedaan. Het was niet prettig, zeker niet als je gevoelig bent. Wanneer ouders of opvoeders vaak geheimen voor je hadden, kan ook dat een keelchakra blokkade opwerpen. Bijvoorbeeld als de éne ouder zegt: Vertel het niet tegen de andere ouder! Of dat je zelf geheimen had omdat je bang was voor straf. Onbalans in je keelchakra heeft te maken met je niet kunnen of mogen uitspreken. Hoe kun je zien dat de keelchakra uit balans is?

gevoelens uiten oefening

Wanneer de stem hoog en schril is, dan is de persoon niet goed geaard. Je mist de basis in je eerste chakra. Wanneer de stem donker en zwaar is, dan ben je té goed geaard. Dit laatste is wat anders dan een sympathieke zware stem, daarbij is de eerste chakra in balans. De warme evenwichtige stem vertelt dat de keelchakra ontwikkeld en in balans. . Een evenwichtige keelchakra zorgt ervoor dat je de kansen pakt die je worden geboden. Je durft je gevoelens te uiten en je wensen naar buiten te brengen.

Het is de chakra van horen en gehoord worden. Kinderen, of jijzelf toen je kind was. Heeft je kind of jijzelf vaak (of zelfs chronische) keelontsteking, dan heeft dat te maken met onbalans in de keelchakra. Het kind of jijzelf probeert het anderen naar de zin te maken. (Naar de mond praten!) Bijvoorbeeld bij autoritaire ouders of opvoeders. Of dat het kind vaak kritiek krijgt of neerbuigend met hem of haar wordt omgegaan.

7 best gevoelens uiten images on Pinterest School, Activities and Cards

Mensen die angstig, onzeker zijn, kunnen gaan stotteren, hakkelen, kuchen enz. Voor ze iets gaan zeggen. Maar ook als ze iets zeggen waarbij ze voor zichzelf moeten opkomen. De keelchakra heeft onder andere te maken met je stem en ademhaling (in en uit loslaten). Een lage sympathieke stem heeft te maken met de triangles 1e-wortelchakra. Bij line een zwoele, rijpe, sexy stem is de tweede chakra in harmonie. Een warme, hartstochtelijke stem komt vanuit de derde chakra wilskracht, passie. Een vriendelijk en sympathieke stem komt vanuit je hartchakra.

gevoelens uiten oefening

Gevoelens te uiten translation English dutch dictionary reverso

Het is eveneens de chakra van je innerlijke oor, je intuïtie! De daadwerkelijke ontwikkeling van deze chakra, tenminste dat deze tot volle ontwikkeling kan komen, is zo rond de 40 jaar. En vandaar dat men zegt: Het leven koop begint bij. Het is de leeftijd dat je min of meer je leven kunt overzien en dat je verantwoordelijkheden durft te nemen. Wanneer je keelchakra in onbalans is, dan heb je angst om je te uiten. Of angst om te luisteren naar je innerlijke stem: je intuïtie. In deze chakra zit ook je angst om bijvoorbeeld afgewezen te worden.

De drie bovenste chakras werken nauw samen met elkaar en hebben met onze geestelijke aspecten te maken. Je keelchakra, je vijfde chakra, wordt ook wel hals chakra of strottenhoofd chakra genoemd, en heeft alles te maken met communicatie. Deze chakra is gelegen tablet achter de adamsappel en is nauw verbonden met de schildklier en stofwisseling. Het element ether hoort hierbij, de draaggolf voor de vier onderste elementen ofwel de katalysator ervan. De kleur helderblauw hoort er bij. Wat doet je keelchakra? Deze chakra regelt je stem, je stembanden en de geluiden die je maakt. Het zintuig wat er bijhoort is het gehoor. Van mensen die (tijdelijk) wat slechter gaan horen, is de keelchakra uit balans.

Spreekoefeningen - virtuele Training

Communicatie en voor jezelf op komen! Je vijfde chakra, je keelchakra is verantwoordelijk voor je hele aura, alsmede voor je bewustzijn, je persoonlijkheid, je ademhaling, stofwisseling, je schildklier, je stem én verantwoordelijk voor je geestelijk bewustzijn en bovennatuurlijke gaven! Je keelchakra heeft te sales maken met het op je nemen van verantwoordelijkheden voor je persoonlijke behoeften. Deze chakra functioneert pas goed als je eveneens de verantwoordelijkheid op je neemt voor je daden of wat je veroorzaakt. Je komt op voor jezelf en je weet je goed te handhaven in de maatschappij. In deze chakra zit echter ook je faalangst. De angst die je weerhoudt om kansen te benutten en een leven te scheppen dat je graag wilt. De onderste vier chakras behoren bij het stoffelijke deel van de aura. Ze regelen allerlei organische functies in ons lichaam.

Gevoelens uiten oefening
Rated 4/5 based on 565 reviews